PC & Teknoloji Platformu

AMD Radeon R9 Fury X Bomba Gibi Geliyor!

AMD ekibi sıkı bir çalışmanın ardından yeni tasarımı ve ürünü olan Radeon R9 Fury ile Nvidia GTX Titan’a cevap vermiş gibi görünüyor.

Yıllardır devam etmekte bulunan AMD ve NVİDİA atışmaları tasarımlar derken zaman akıp duruyor.Her geçen gün 2 firmada iddialı ürünler ortaya sürerken AMD son hamleyi gerçekleştirdi.Yeni nesil ekran kartları bildiğimiz üzere oldukça şık tasarıma ve çok iyi soğutmalara sahiptirler buda ekran kartlarının büyüklüğünü ve alan kaplamasını arttırıyor işte AMD bunu ortadan kaldırarak ekran kartının boyutunu yarı yarıya düşürmüş görünüyor.Yeni nesil ekran kartları 2-3 fan soğutması bulunduğu için yaklaşık 28-32cm arası bir boyuta sahip bulunuyor AMD yeni tasarımı ile 15cm’lik bir tasarımla karşımızda ve yeni tasarımı fanlı soğutmaya sahip değildir.

AMD-Radeon-R9-Fury-X-Draft-Render-Fiji-XT-GPU

Fiji GPU’sunu kullanan AMD Radeon R9 Fury, sırf GPU tarafında 8.9 milyar transistörle geliyor.4K oyunculuğu ön plana sürmek için tasarlana kart ile AMD firması 5K çözünürlüğünde Tomb Raider oynayarak 45 FPS değerini yakalayarak 5K çözünürlüğe göre ciddi bir akıcılık elde etmiştir.

Yüksek band genişliği sunan belleği ve bununla iletişim halinde olan grafik işlemcisi arasındaki üniteler sayesinde AMD Radeon R9 Fury X‘teki transistör sayısını 10 Milyar seviyesine geçiriyor buda demek oluyor ki daha fazla güç daha fazla akıcılık ile rakiplerine taş çıkartıyor.

AMD-Radeon-R9-Fury-x-1

HBM teknolojisini kullanan 4 GB’lık belleklerle donatılan ekran kartı, GDDR5 tabanlı belleklere veda ediyor gibi görünüyor.Hem daha çok yer elde ediyorsunuz hem de kart ile daha çok performans imza atıyorsunuz.

Fiyat ve Satış Bilgileri!

Şık görünümü alttan led aydınlatmalı logosu ve sıvı soğutmaya sahip olan Fury X ekran kartı modeli 24 Haziran Tarihinde 649 Dolar olarak çıkması bekleniyor.Fury modeli ise 14 Temmuz’da 549 Dolar fiyat ile satışa sunulacağı söylenmektedir.Ayrıca çift Fiji GPU’su kullanan Fury X2 modeli ise 3.çeyrekte piyasa girmesi beklentileri arasındadır buda demek oluyor ki daha fazla güç ve alan tasarruf elde etmektir.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerez (Cookie) kullanıyoruz. Kabul et Detaylar

0
Would love your thoughts, please comment.x