PC & Teknoloji Platformu

Windows 10 Wi-Fi Sorunun Çözümü!

Bir çoğumuz Windows 8 kullanırken bilgisayarlarımızı en son çıkarmış olduğu Windows 10 final sürümüne yükseltmiştik.Geçtiğimiz tarihlerde Windows 10 sürümüne yeni bir güncelleme çıkartılmıştı bir çoğumuz bu güncellemeyi yaptık.Fakat bir çok dizüstü bilgisayar kullanıcıları Wi-Fi bağlanmama yada internetin olup bağlantı almasıyla karşılaşmıştır.Bunu bir çok tarayıcı’da denk gelebilirsiniz yada kısa bir süre bağlandığınız sitelerden kısa bir süre içinde internet bağlantısı olmadığı için düşebilirsiniz.

Bu sorunla ilgili basit bir çözüm yolu bulunmaktadır.Aşağıdaki adımları takip ederek kolayca bağlantı sorununuzu çözebilirsiniz.

Başlat Menüsüne sağ tıklayıp menüdeki Komut İstemi’ni (Yönetici Olarak) açıyoruz.

komut-istemi(yönetici)
“reg delete HKCRCLSID{988248f3-a1ad-49bf-9170-676cbbc36ba3} /va /f” komutunu giriyoruz.Kod’u girdikten sonra ENTER’a basmayı unutmuyoruz.(İster kopyala yapıştır yaparak ister yazarak komutu girebilirsiniz.)

komut-istemi
Yukarıdaki komuttan sonra “netcfg -v -u dni_dne” komutunu giriyoruz.

komut-istemi(1)

İşlemimiz bu kadardır eğer daha sonra’dan tekrar böyle bir hata ile karşılaşırsanız tekrar aynı işlemi yaparak çözebilirsiniz.Bu işlem şirket tarafından güncelleme ile çözülmediği sürece devam edecektir.İşlemi yaptıktan sonra tek yapmanız gereken bilgisayarınızı yeniden başlatmaktır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerez (Cookie) kullanıyoruz. Kabul et Detaylar

0
Would love your thoughts, please comment.x