Uber Hesabı Nasıl Silinir?

2
278

Bir Uber hesabınız var ve bu Uber hesabını kalıcı olarak silmek mi istiyorsunuz? Uber ve taksi tartışmaları son günlerde faaliyet gösterdiği ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de oldukça popüler. Uber uygulaması aracılığı ile sisteme kayıtlı araçlar üzerinden taksi kullanır gibi bir yerden biryere gidilmek için hizmet alınabiliyor. Elbette yasal olup olmadığı konusunda yargıya yansıyan birçok konu olduğu gibi birçok ülkede olduğu gibi bizde de yoğun tartışmalara sebep oluyor. Türkiye’de şuan için sadece İstanbul’da Uber kullanılabiliyor. Uygulama mağazasından Uber uygulaması indirildikten sonra sisteme üye olarak uygulama kullanılabiliyor.

Uber Hesabımı Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirim?

Uber uygulamasını kullanıp yolculuğu tamamladıysanız veya şoförle ilgili kötü bir olay yaşadıysanız ya da herhangi bir nedenden dolayı Uber hesabınızı kalıcı olarak silmek isteyebilirsiniz. Telefonunuzdan Uber uygulamasını kaldırdığınızda sadece uygulamayı silmiş olursunuz. Hesabınızı sistem üzerinden silmedikçe hesabınız aktif kalmaya devam edecektir. Dolayısıyla Uber hesabınızı ayrıca silmeniz gerekmektedir. Yapmanız gereken işlem sırası aşağıdaki gibidir.

Uber Hesabını Silmek İçin;

  1. Uber’in yardım sayfasını buraya tıklayarak giriş yapıyoruz.
  2.  Açılan yardım sayfasındaki yardım almak için oturum açın butonuna tıklıyoruz ve mevcut Uber hesabımızla sisteme giriş yapıyoruz.
  3. Uber sistemine giriş yaptıktan sonra aynı sayfada açılan sayfadaki alanları işaretliyoruz. Hesabınızı silmek istiyor musunuz? sorusuna Evet yazıyoruz. Daha sonra neden belirtmek için ilgili kutucuklardan size uygun olanı seçebilirsiniz. (detayları paylaşın kısmını isterseniz boş bırakabilirsiniz) Detayları belirttikten sonra İlet butonuna basarak işlemi tamamlıyoruz.
  4. İlet butonuna tıkladıktan sonra ekranda ‘Teşekkürler. Mesajınızı aldık ve en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.’ mesajıyla karşılacaksınız.

Hesabınızı silmekle ilgili talebinizi ilettikten sonra başka bir işlem yapmanız gerekmiyor. Hesabınızı silme talebinizle ilgili Uber size işleminiz son durumunu iletecektir. Muhtemelen e-mail adresiniz yoluyla iletişim kurulacaktır. Hesabınızın silindiği uyarısı aldığınız an Uber uygulamasını telefonunuzdan tamamen kaldırabilirsiniz. Hesabınızın silinme talebinin onaylandığı ile ilgili aşağıdaki gibi bir mail alacaksınız.Hesabınıza 30 gün giriş yapmadıkça hesabınız tekrar aktif olmayacak tamamen silinecektir. Eğer 30 gün süre içerisinde hesabınızı geri kurtarmayı düşünürseniz size gönderilen mail üzerindeki Restore Account yazan butona tıklayarak hesabınızı tekrardan kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Uygulamayı işleminiz tamamlanıncaya kadar telefonunuzda tutmanızı tavsiye ediyoruz.

2
YORUM YAP, FİKRİNİ BELİRT, BİZE KATKIDA BULUN :)

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Özgür Uygunhakan Recent comment authors
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
hakan
hakan

uberden gına geldi kartımdan izinsiz çekim yapılıyor sürekli ilgilenecek kimse yok